Dus je bent geïnteresseerd in de minor Verandercommunicatie aan de HAN? Leuk! Op deze pagina vind je informatie over de inhoud van de minor en de manier waarop we werken. Heb je daarna nog vragen? Dan mag je altijd contact met ons opnemen (zie onderaan de pagina) of verder lezen op deze pagina van Kies op maat.

Minor Verandercommunicatie
(tip: hoor je de gesprekken niet? Gebruik een laptop)

Wat ga je leren?

Verandering is de enige constante. Dat heb je vast al eens gehoord. Maar wat ook een constante is, is dat veel veranderingen binnen organisaties mislukken. Hoe komt dat? Spoiler: vaak door gebrekkige interne communicatie.

Tijdens deze minor ga je met een projectgroep intern aan de slag bij een organisatie met een veranderproces. Je leert op die manier hoe je een verandering in een organisatie het best doorvoert. Je ervaart hoe de organistiecultuur en -structuur is en hoe die van invloed is op veranderprocessen in die organisatie. Je leert daarnaast ook welke gedragsveranderingstechnieken er zijn en hoe je ze gebruikt om verandering door te voeren. Je verdiept je dus in interne communicatie, psychologie en organisatiekunde.

Kortom: je analyseert, adviseert, implementeert en experimenteert met veranderprocessen. En dat terwijl je jezelf verder ontwikkelt als professionele adviseur door te werken aan je overtuigingskracht, houding en je organisatiesensitiviteit.

Voor wie is de minor?

De minor is geschikt voor iedereen die terechtkomt in een functie die te maken krijgt met veranderprocessen. Op dit moment volgen bijvoorbeeld studenten Communicatie, Bedrijfskunde, Human Resource Management (HRM), Commerciële Economie, Learning & Development (L&D), Business Innovation en Facility Management de minor. Maar ook studenten van Bestuurskunde of Food & Business zijn welkom.

Twijfel je of de minor bij jou past? Neem dan gerust contact op met ons. Dan weet je het zeker.

Corona en de minor

Op dit moment (september 2021) geven wij al onze lessen offline in Nijmegen. Wij volgen daarbij de maatregelen die de HAN hanteert. Je leest hier welke dat zijn. Gedurende het semester houden we de persconferenties en het liveblog van de HAN omtrent corona goed in de gaten. Daarnaast respecteren we ook individuele behoeftes van studenten en bieden we sommige vormen van onderwijs online aan. Maar ons uitgangspunt blijft offline en fysiek onderwijs op locatie in Nijmegen.

Hoe ziet het rooster uit?

Op maandag en woensdag ben je op de HAN in Nijmegen aanwezig. Je krijgt dan theorielessen, vaardigheidstrainingen, leertutoring en projecttutoring. Op twee van de drie andere dagen werk je intern bij het bedrijf, samen met je projectgroep, aan het veranderproject. Op de laatste dag heb je geen lessen en maak je je eigen dagindeling. Je gaat dan bijvoorbeeld verder aan de slag met de informatie die je tijdens de week hebt opgedaan, of je plant afspraken in met opdrachtgevers.

Wat zijn de ingangseisen?

Het is belangrijk dat je minstens een half jaar stage hebt gelopen óf dat je aantoonbare werkervaring hebt bij een bedrijf. Het is namelijk belangrijk dat je enige organisatiesensitiviteit hebt bij het starten van de minor.

Let op, er is slechts plek voor 30 studenten. Als er meer inschrijvingen dan plekken zijn, moeten wij loten. Om verwachtingen op voorhand helder te maken, kan het zijn dat we daarom ook een kort intakegesprek met je doen. In dit gesprek gaan we in 10 minuten in op wat jij verwacht van de minor en of dat klopt met wat wij bieden. Dit is geen toelatingsgesprek, we willen alleen zeker weten dat je op dezelfde lijn zit als wij en dat niemand voor vervelende verrassingen komt te staan.

Praktische informatie

De minor duur 1 semester (30 EC), is voltijd en in het Nederlands. Er is plek voor 30 studenten. Je volgt lessen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), locatie Nijmegen (Laan van Scheut 10).

Zoals beschreven bij “Wat zijn de ingangseisen?” kan het zijn dat we moeten loten als er meer inschrijvingen dan plekken zijn. We kiezen er dan voor om ook intakegesprekken te doen. Meer daarover lees je in eerder genoemd kopje.

Contactinformatie

Heb je vragen? Wil je meer weten over de inhoud, de roostering, de werkwijze of de minor in het algemeen? Dan kun je de volgende dingen doen.

Kijk in eerste instantie eens op de website van Kies op maat (klik hier). Daar staat veel informatie die je waarschijnlijk verder helpt.

Nog altijd niet gevonden wat je nodig hebt? Of heb je een specifieke vraag? Stuur dan gerust een mailtje naar wesley.robijns@han.nl.

Alle informatie kort en bondig op één plek bekijken? Klik op onderstaande knop voor de powerpointslides van de (online) minorvoorlichting.